Źródła
Dodatkowe informacje zawiera:
„Podręcznik Organizacja pracy w
hotelarstwie” pod redakcją Beaty
Sawickiej, „ab format” 2008 (strony 187 – 229).
Podręcznik Organizacja
pracy w hotelarstwie cz.II autorstwa: Joanny Orłowskiej i Małgorzaty Tkaczyk „
rea strony( 45-105)
Dużą pomoc można znaleźć w następujących publikacjach:
Organizacja
pracy w recepcji zakładu hotelarskiego
http://www.zspolice.pl/nasza_szkola/akty_prawne/informatory_zawodowe/technik_hotelarstwa/technik.hotelarstwa_341[04]_z2.01_u.pdf
Przyjmowanie gości do zakładu
hotelarskiego http://www.zspolice.pl/nasza_szkola/akty_prawne/informatory_zawodowe/technik_hotelarstwa/technik.hotelarstwa_341[04]_z2.04_u.pdf
Rezerwacja usług w zakładzie
hotelarskim http://www.zspolice.pl/nasza_szkola/akty_prawne/informatory_zawodowe/technik_hotelarstwa/technik.hotelarstwa_341[04]_z2.03_u.pdf
Organizacja
pracy w części parterowej zakładu hotelarskiego
oraz
pomocny będzie również film: